En de winnaars zijn...

We vroegen aan bezoekers van de Dag van de Bouw om de mooiste foto met ons te delen en erbij te schrijven waarom juist voor die foto werd gekozen. De winnaars namen deze week hun prijs in ontvangst.

Thuis in Heerlen

De cadeaubon werd gewonnen door Will de Vries uit Heerlen. Hij maakte een foto van het Maanplein met uitzicht op de gebouwen die uit de steigers zijn. Als reden waarom hij net die foto met ons deelde, schreef hij: “Mijn zoontje en ik vinden deze foto mooi omdat je hier ziet hoe het op de achtergrond uiteindelijk uit komt te zien en welke materialen er worden gebruikt.”

Will kwam samen met zijn drie kinderen Jesse (11), Jordan (9) en Lisha (8) vanuit Zeswegen op de fiets naar Weller om hun prijs op te halen. “Ik las op Facebook over de Dag van de Bouw”, vertelde Will. “Ik heb jaren als vrachtwagenchauffeur voor de ENCI gereden en kwam op mening bouwplaats. De bouw en bouwplaatsen vond en vind ik daardoor nog steeds heel erg interessant.” Will vindt Maankwartier een erg mooi ontwerp. “Eerst was er alleen de Hoppenhof en nu zie je langzaam hoe het één geheel wordt. Het heeft een heel mooie uitstraling. Als ik een rijk man was, dan zou ik zeker het penthouse kopen”, lachte Will. De Vries is een rasechte Amsterdammer die al veertien jaar in Limburg woont. “Ik heb een aantal jaren in Maastricht gewoond en woon nu in Heerlen. Ik voel me thuis in Heerlen, ben hier echt geaccepteerd.”

Prestigieus project

Ook Paul Schroeders stuurde ons op de Dag van de Bouw een foto via Facebook toe. Hij deelde een foto van het aanzien van Maankwartier vanaf de rotonde aan de Spoorsingel. “Geweldig om eens van dichtbij te zien wat hier tot stand komt indrukwekkend… mooie architectuur, benieuwd als het helemaal klaar is.”

Paul woont in Landgraaf en heeft jarenlang – samen met zijn broers – een bouwbedrijf gehad. Hij is nog altijd erg geïnteresseerd in bouwprojecten en zeker een prestigieus project als Maankwartier. “Het is zeker geen gewoon project, het is groot en gedurfd. Wat ik er mooi aan vind? De prachtige ronde bogen, de sfeer en de bouwstijl.“ Als hij in de stad komt of met de trein erop uittrekt, gaat hij altijd wel even kijken naar de voortgang. “Er is nu nog veel ruwbouw, geef het nog een paar maanden en dan zie je nog beter hoe mooi het wordt.” Paul hoorde van de Dag van de Bouw via de website en Facebook. “Het was erg leuk om rond te kijken, volgend jaar kom ik zeker weer.” Hij won twee kaartjes voor het theatercollege van André Kuipers: een unieke kijk in het leven van een astronaut. “Leuk! Ik weet ook al wie ik meeneem, mijn kleinzoon van 17 jaar. Die is enorm geïnteresseerd in de ruimtevaart, dus ik doe hem hier zeker een groot plezier mee!”


Foto van Will de Vries
Paul Schroeders won de tickets voor het theatercollege van André Kuipers
Foto van Paul Schroeders
Een unieke kijk in het leven van een astronaut