Blij met Jumbo als nieuwe overbuur!

Rob Heijnens (66 jaar) woont in een van de Auroraflats. De flat staat pal tegenover de noordelijke bouwplaats van Maankwartier, maar Rob heeft geen last van de werkzaamheden. Integendeel!

We treffen Rob Heijnens (66 jaar) in zijn appartement waar hij al 25 jaar graag woont. “Ik woon hier alleen en heb alle ruimte. Bovendien woon ik heel centraal, alles bij de hand.” Rob volgt de werkzaamheden op de voet. “Ik vind het interessant om de voortgang vanaf mijn balkon te volgen. Hoewel ik denk dat het pas echt interessant wordt zodra er stenen worden gelegd.”

Verbinden van de stad

Tot aan zijn pensioen heeft Rob Heijnens als onderhoudsmedewerker bij Parkstad Limburg Theaters gewerkt. “Ik was er ook bij toen kunstenaar Michel Huisman er zijn plannen toelichtte. Ik was direct onder de indruk. Van het ontwerp en van Huisman zelf. Het is een bijzondere man die prachtig kan vertellen. Hij heeft nagedacht over hoe je een in tweeën gesplitste stad weer aan elkaar kunt verbinden. Dat is mooi en mag best wel eens wat meer gewaardeerd worden.”

Balkon

We nemen een kijkje op het balkon van Rob. Dat biedt prima zicht op de bouwplaats waar aannemer Jongen aan het werk is. Lachend zegt hij: “Ik kijk uit naar mooier, warmer weer. Dat kijkt toch net iets prettiger.” Speciaal voor Maankwartier heeft hij een hoger stoeltje aangeschaft, zodat hij over zijn balkon heen kan kijken. Rob vertelt dat hij niet kan wachten tot Maankwartier klaar is. “Afgaand op het ontwerp wordt het een magnifiek bouwwerk. Iets waar je niet zomaar omheen kunt. En voor mij persoonlijk: ik heb straks de Jumbo als overbuur. Daar ben ik heel blij mee.”

Webcam

Rob ontvangt geregeld informatie over het project in zijn brievenbus. “Ik ontvang zowel van Maankwartier als van ProRail nieuwsbrieven. Vorig jaar bijvoorbeeld rondom de 10-daagse en onlangs nog over het plaatsen van de buffervaten. En niet te vergeten: de persoonlijke uitnodiging voor de bouwstart in 2012.” Verder kijkt Rob geregeld op de Maankwartier-website en volgt hij de werkzaamheden via de webcam. “Zo zie ik ook wat er aan de zuidkant gebeurt. Minstens zo interessant!”

Wilt u de werkzaamheden ook volgen via de webcam? Kijk dan op: www.maankwartier.nl/webcam.


Vanaf het balkon heeft hij prima zicht op de bouwplaats