Maankwartier komt tot leven

Aan de noordzijde branden de lampjes al in de kantoren. Ook worden de pleinen en straatjes aangelegd. Nog even en dan gaan de eerste winkels en kantoren open. In Zuid wordt eind januari 2016 gestart met de funderingspalen.

Maanhotel

Het hotel is verkocht, dat heeft u ongetwijfeld gehoord. Weller heeft een contract getekend met een Duitse investeerder die in Maankwartier de perfecte locatie ziet voor een viersterren hotel. Deze investeerder is internationaal actief op de vastgoedmarkt en heeft ook de parkeergarage Zuid èn een penthouse gekocht. Wie de investeerder is en wie de exploitant wordt, wil hij graag zelf communiceren. We houden u hierover op de hoogte.

Start bouw zuid

Het hotel wordt groter dan aanvankelijk gepland. Het aantal van 100 kamers is op verzoek van de belegger verhoogd naar 188 kamers. Dat betekent dat het gebouw moet worden aangepast. Hiervoor zijn nieuwe tekeningen en berekeningen gemaakt. Het maken van de bouwkuip is ook complexer dan aanvankelijk gedacht. Dit proces – van tekenen en rekenen – is bijna klaar en dan kunnen we de materialen bestellen. De planning is dat er eind januari wordt gestart met het aanbrengen van de funderingspalen. Daarna wordt de parkeergarage gebouwd en worden de gebouwen op de Plaat en in Zuid gelijk opgetrokken.

Winkels

De meeste winkels aan de noordzijde zijn verhuurd. Er komen veel verschillende winkelconcepten, onder meer een kapsalon, een internationaal advocatenkantoor, Asian food, thee- en koffiewinkel en een parfumerie. Ook komt er een Jumbo. Hoe groot die wordt – en of en aan wie de Jumbo een gedeelte onderverhuurt – zal Jumbo zelf laten weten.

Verkoop appartementen

Het loopt goed met de verkoop van de appartementen. Op dit moment zijn de appartementen van fase 1 in de verkoop. Dat zijn er 30. Hiervan zijn er 12 verkocht en op 2 appartementen is een optie genomen. En dat terwijl de bouw nog niet eens is afgerond. Tegenwoordig kopen mensen niet zo snel meer vanaf papier, maar pas als woningen klaar zijn.

Heliostaat

Het grootste kunstwerk van Maankwartier is de Heliostaat. Dit is ook het hoogste punt. Deze grote Maantoren vangt licht op met een grote schotel en weerkaatst het door een vijver naar de ondergrondse parkeergarage en supermarkt. Heel bijzonder en nog nergens ter wereld vertoond. De Heliostaat wordt op dit moment gemaakt. Half december komen de losse onderdelen naar Heerlen en worden ze ingehesen en gemonteerd. Dit luistert allemaal heel nauw en wordt dus een spannend moment! Via onze website en sociale media houden we u hierover op de hoogte.