Maankwartier krijgt 4-sterren hotel

Het is rond: in Maankwartier Heerlen komt een hotel. Woningcorporatie Weller heeft een investeerder gevonden die in het kunstwerk Maankwartier de perfecte locatie ziet voor een nieuw hotel. De contracten zijn getekend.

Het betreft een Duitse investeerder die internationaal actief is in de vastgoedmarkt, waaronder hotels. Deze partij heeft het plan voor het hotel van Weller gekocht en is daarmee de opdrachtgever voor de bouw. Het hotel krijgt 190 kamers. Weller heeft eveneens de ontwikkeling van de Parkeergarage Zuid (343 openbare parkeerplaatsen) en een penthouse verkocht aan deze investeerder. De bouwstart van het hotel is voorzien voor medio 2016, aansluitend op de realisatie van de Parkeergarage Zuid.

Beoogde exploitanten?

De besprekingen tussen de investeerder en de beoogde exploitant van het hotel verkeren in de finale fase. Deze huurder is een gerenommeerde internationaal opererende hotelexploitant met haar hoofdkantoor in Duitsland. De Parkeergarage Zuid wordt geëxploiteerd door Parking + Protection waarmee reeds in 2012 een huurcontract is gesloten.

Internationale allure

Het bijzondere hotel met 190 kamers op viersterren-niveau wordt een unieke plek om te verblijven. Dit maakt het ook een aantrekkelijke locatie voor (inter)nationale bedrijven en gezelschappen om naar Heerlen te komen. Parkstad is de snelst groeiende toeristische regio van Nederland. Een regio met veel potentie onder meer vanwege de uitstekende Euregionale ligging.