Voor de eerste keer voet op het Maanplein!

Onlangs was KIVI-Limburg op bezoek bij Maankwartier. Ze waren benieuwd naar hoe een majeur project als Maankwartier wordt ontwikkeld van idee tot uitvoering.

KIVI is een vereniging van ingenieurs ingedeeld in regio’s en in vakgroepen. Onder meer bouwkunde, werktuigbouw en elektrotechniek.

Visitekaartje

De reacties van de deelnemers waren zeer positief. Ingenieur Jo Bergers, lid van de activiteitencommissie vertelt na de rondleiding: “We vinden Maankwartier een visitekaartje voor Heerlen. Het project is regionaal gezien (hoofd)stad waardig. Als je ziet wat Heerlen de laatste decennia aan grandeur heeft ingeleverd, dan wordt Maankwartier een trekker voor de stad.”

Groots

De KIVI-leden stonden als eerste burgers op het Maanplein. Hoe was die beleving? “Geweldig! Als technici zijn we in staat om door de spullen van de aannemer heen te kijken. De ruimte is echt enorm. Die grootsheid van de afmetingen moet je echt ondergaan.”

Bevlogen

De presentatie en rondleiding werd deze keer verzorgd door Michel Huisman. Dat viel bij de deelnemers enorm in de smaak. “Michel Huisman is een bevlogen verteller. De wijze waarop hij als kunstenaar (en mens) naar de omgeving kijkt is een eyeopener. Je leert als toeschouwer en luisteraar op een andere wijze te kijken naar je omgeving. Daarnaast is hij zeer goed in staat om zijn verbeelding in woorden weer te geven. We hebben echt genoten.”


Maanplein in 2017
Maanplein in aanbouw!