Werkzaamheden op en rondom station komend weekend

17 oktober 2018 – In het weekend van 19, 20 en 21 oktober vinden er allerlei werkzaamheden plaats op en rondom station Heerlen. De werkzaamheden hebben invloed op reizigers, omwonenden en voetgangers die van de een naar de andere kant van de stad gaan. Daarom hebben we het een en ander hieronder voor u op een rijtje gezet!

Spoorvernieuwing

ProRail gaat dit weekend een deel van het spoor in Heerlen vernieuwen. Vanaf de overweg Willemstraat tot voorbij het spoorviaduct Groene Boord worden spoorstaven, dwarsliggers en ballast (spoorgrind) vernieuwd. De werkzaamheden vinden plaats van vrijdag 19 oktober 23.00 uur t/m maandagochtend 22 oktober 05.00 uur. Er wordt dag en nacht doorgewerkt. In verband met mogelijke overlast hebben de direct omwonenden hierover een brief van ProRail ontvangen.

Werkzaamheden nieuwe station Heerlen

Aangezien de treinen niet kunnen rijden dit weekend, gaat aannemer Mobilis aan de slag met werkzaamheden boven het spoor ten behoeve van het nieuwe station. Zo worden de crashdecks verwijderd (de vleugels aan de plaat over het spoor), damwanden aangebracht, funderingen geboord en beton gesloopt. Hierover zijn omwonenden in september al geïnformeerd.

Aangepaste looproute

Vanwege de veiligheid kunnen voetgangers – die van de een naar de andere kant van het spoor willen – dit weekend alleen maar gebruikmaken van de route over de Plaat. Met uitzondering van mindervaliden, zij kunnen in verband met het gebruik van de liften wèl via het tijdelijk station. Er zijn het hele weekend verkeersregelaars rondom het station aanwezig om mensen de weg te wijzen.

Vervangend treinvervoer

NS en Arriva zetten komend weekend treinvervangend vervoer in. De bussen vertrekken vanaf de Parallelweg, aan de voorzijde van het station. Kijk hier voor het persbericht van Arriva.

Gewijzigde situatie busstation

Voor de werkzaamheden aan het station is een grote hijskraan nodig. Deze blokkeert op 19, 20 en 21 oktober een gedeelte van het busstation. Reizigers die normaal aankomen of vertrekken vanaf busperrons C en D moeten gebruikmaken van een alternatieve plek. Die plek is de parkeerstrook aan de Spoorsingel tegenover het busstation, nabij de rotonde. Kijk hier voor het persbericht van Arriva.

Zo gaat het nieuwe statiom van Heerlen eruitzien!

Ingenieursbedrijf RoyalHaskoningDHV maakte eerder de volgende preview van het nieuwe station: