1,5 jaar later: We zitten helemaal op ons plekje!

9 december 2018 – Het is alweer een tijdje geleden dat Daina en Simon samen met de katten Mango en Lupe hun intrek namen in het Maankwartier. Om precies te zijn: in mei 2017 op het Maanplein met uitzicht op de Heliostaat. Anderhalf jaar later gaan we met dit jonge koppel in gesprek, want hoe bevalt het wonen in het Maankwartier?

Op slag verkocht

De welbekende lange zoektocht naar een koopwoning is bij Daina en Simon net iets anders verlopen dan verwacht. “We waren pas gestart met het zoeken naar een woning, toen we gingen eten bij familie. Zij woonden al in het Maankwartier en wij waren er nog nooit eerder geweest. Eenmaal aangekomen, dachten we meteen: 'Huh, is dit Heerlen?’. Na dat etentje zijn we direct gaan kijken of er nog een appartement beschikbaar was.”, aldus Daina. En ja, heel toevallig waren er nog twee woningen vrij. “Toen we het appartement op de 1e verdieping hadden bezichtigd, was de keuze vrij snel gemaakt. We waren eigenlijk op slag verkocht!”.

Alsof je ergens anders bent

Daina en Simon zijn beiden gevallen voor de architectuur van hun appartement. “De hoge plafonds blijven we mooi vinden. Ze geven niet alleen een ruimtelijk gevoel, maar ook de indruk dat je niet zozeer in een appartement woont.” Het feit dat alle muren schuin zijn en niet in negentig graden zijn gebouwd, vormde wel een kleine uitdaging met inrichten. “Het was even puzzelen, maar het is ons gelukt. En uiteindelijk ziet het er dan ook weer heel apart en anders uit.”

Naast de architectuur, vindt het koppel de totale belevenis van het Maankwartier erg bijzonder. “Alle details, van de Heliostaat tot de zwarte kozijnen en grote ramen, maakt dat je niet het gevoel hebt dat je in Heerlen bent. Niets ten nadele van de stad, maar het is een hele andere belevenis. Alsof je gewoon ergens anders bent.”

Met de lift naar de supermarkt

Daina biechtte ons op dat de supermarkt op de begane grond het allerfijnste (en tegelijkertijd allerslechtste) is aan wonen in het Maankwartier. “Ons appartement ligt boven de supermarkt. Als we wel eens zin hebben in iets lekkers en het is vijf voor negen, kunnen we gewoon bij wijze van spreken – en stiekem hebben we dat ook al eens gedaan – in de joggingkleding met de lift naar beneden. Als de deuren dan opengaan, sta je letterlijk in de winkel. Dat is een echte luxe.”

Thuiskomen

Wat bij Daina en Simon nu op de planning staat? Een kleine vakantie van vier weken naar Nieuw-Zeeland. Op de kleine huisgenootjes Mango en Lupe wordt goed gepast. Maar als ze terugkomen van deze geweldige reis, voelt het toch echt als thuiskomen. “Ik blijf het zeggen, de belevenis is hier gewoon heel bijzonder. Laatst zaten we op de bank met het uitzicht op de Heliostaat die nu mooi is verlicht voor kerst. En toen zeiden we tegen elkaar: ‘Goh, het is toch heel gezellig hier hè’. Ja, we zitten echt op ons plekje!”, eindigt Daina enthousiast.