Ed Schlenter: 'Maankwartier heeft mijn hart gestolen'

Ed Schlenter weet het zeker: hij wil heel graag gaan wonen in Maankwartier samen met zijn vriendin Suzanne Trines. Wat maakt Maankwartier voor hem zo bijzonder? We vroegen het hem!

Voor mensen die graag op een speciale plek willen wonen, is Maankwartier ‘the place to be’. Voor Ed Schlenter in ieder geval wel: hij ziet een appartement in Maankwartier helemaal zitten. Ed: “Het is een bijzonder mooi ontwerp. Dat is wel de voornaamste reden. Kijk naar de Hoppenhof, dat was eerder maar een saai gebouw. Maar na de metamorfose van Michel Huisman heeft het mijn hart gestolen.” Het ontwerp is niet de enige reden voor Ed. “In Maankwartier woon je heel centraal. Midden is het centrum, met het openbaar vervoer, winkels en cafeetjes binnen handbereik. Dat vind ik heel belangrijk. Het is er levendig, er zullen altijd mensen zijn. Mensen die hier werken en wonen, mensen die hier een kijkje komen nemen, maar ook reizigers. Ik hou daar wel van. En op het moment dat je de deur van je appartement achter je dichttrekt, merk je niets meer van de levendigheid.”

Thuis in Heerlen

Ed Schlenter heeft wel iets met Heerlen. Hij heeft op meerdere plekken gewoond, onder meer in Amsterdam, Tegelen en Den Bosch. “Ik heb een huis in Sittard dat te koop staat, maar woon inmiddels weer in Heerlen. Hier voel ik me toch thuis, ik weet niet wat het precies is. Ik ben er graag en zie de mooie dingen. Zoals onze mooie Royal bioscoop. Ik denk dat Maankwartier Heerlen aantrekkelijker maakt en dat het hier nog meer gaat bruisen.”

Werken aan het spoor

Leuk detail is dat Ed, werkzaam bij Strukton Rail, in 2013 gewerkt heeft aan Maankwartier. “Ik ben onderhoudsmonteur aan het spoor en heb hier vorig jaar heel wat uren gewerkt, vaak ‘s nachts. We hebben bovenleidingen aangepast, masten verplaatst en toezicht gehouden op werkzaamheden. Voor mij extra leuk omdat ik hier wil gaan wonen.”

Noord of zuid?

We komen nog even terug op zijn woonplannen. Want als hij mag kiezen, wat heeft dan zijn voorkeur: wonen aan de noord- of zuidzijde? Ed Schlenter vindt het een moeilijke keuze. “Aan de noordzijde heb je prachtig zicht op het Maanplein en de Heliostaat. En aan de zuidzijde komt een mooi park en heb je een rechtstreekse aansluiting op de Saroleastraat. Ook aantrekkelijk.”

Ed is er duidelijk nog niet over uit, maar dat hoeft ook niet. In de loop van dit jaar komt er meer informatie over wonen in Maankwartier, zoals plattegronden, huur- en koopprijzen. Woningcorporatie Weller komt met meer informatie over de huurwoningen en Bouwontwikkeling Jongen over de koopwoningen.