'Het is tijd om vooruit te kijken!’

Magda en Ben Grootherder popelen om naar Maankwartier te verhuizen. Ze verkochten hun mooie huis in Parkheuvel (Heerlen) binnen één dag en wonen nu tijdelijk in een huurappartement van Weller.

Hun appartement in Maankwartier ligt op de 4e etage, heeft een fantastisch uitzicht en een zeer ruim terras van ongeveer 57 vierkante meter. Niet alleen fijn voor Marga en Ben, maar ook voor hun huisdieren. Want die gaan het Maankwartier-avontuur natuurlijk ook aan.

“Zonder onze hond en kater gaan we niet”, zegt Magda resoluut. Om die uitspraak kracht bij te zetten, begroet Molly – de onstuimige Wheaten Terriër – ons enthousiast en komt de rode kater Max speciaal voor ons even uit zijn mandje. Terwijl Ben koffie zet, vertelt Magda dat ze in de afgelopen tijd wel al heel vaak zijn verhuisd. “Maar dit is echt de laatste keer”, lacht ze. Ze vertelt dat Ben de ‘schuldige’ is. Hij blijkt al heel lang verliefd op Maankwartier. “Ik was bij de presentatie van Michel Huisman in het theater in 2003”, vertelt Ben. “Een kunstenaar met een visie om de verloederde stationsomgeving een impuls te geven in de vorm van een ‘gesammtkunstwerk’. Ik had er meteen vertrouwen in.”

Maankwartier verdween niet uit zijn gedachten en hij volgde het project op de voet. Ze waren bij de informatiebijeenkomst over wonen in Maankwartier, die Weller en Bouwontwikkeling Jongen BV in de zomer van 2014 organiseerden. Eind 2014 werden ze benaderd door de makelaar met de vraag of ze nog interesse hadden. “Dat hadden we zeker en ook een voorkeur voor een appartement. Dat is het ook geworden”, lacht Ben. Was hij vanaf het begin overtuigd, Magda heeft wel even moeten wennen. “Ik wist niet zeker of het ontwerp me zou aanspreken. Nu de steigers één voor één weggaan, zie ik hoe mooi het wordt. Het uitzicht en de mooie boog in onze kamer hebben me overtuigd.” Ook de winkeltjes en de terrasjes die er komen, maakt het voor haar een aantrekkelijke omgeving om te wonen.

Ben is Heerlenaar in hart en nieren en woont nergens liever dan in ‘zijn’ stad. Hij vindt het ook fijn om dichtbij het werk te wonen. “Hoe dichter, hoe beter,” vertelt hij. Hij werkt bij het UWV als kwaliteitsadviseur. Gaat hij dan ook werken in Maankwartier? “Nee helaas, het Werkplein verhuist naar Maankwartier. Ik werk in het gebouw aan de Schakelweg. Maar dat is ook op steenworpafstand hoor.” Magda is geboren in Hoensbroek en zou zo terug willen. “Ik heb overal gewoond, onder meer in Canada en in Luxemburg, maar in Hoensbroek kom ik altijd weer thuis.” Ze is actief als vrijwilliger bij welzijnsgroep Alcander. ”Ik werk in de bibliotheek in Voerendaal en Klimmen en stuur daar andere vrijwilligers aan. Ik begeleid ook vrouwengroepen en geef de cursus Gelukskunde. Daar word ik zelf ook gelukkig van”, lacht ze.

Aan het eind van het interview hebben we het nog even over Serious Request en het Glazen Huis dat dit jaar in Heerlen staat. “Een geweldige kans om Heerlen aan de rest van de wereld te presenteren”, zegt Magda. Ben vult haar aan: “Dat kan de stad wel gebruiken na alle negatieve aandacht. Het is tijd om vooruit te kijken, dat verdient Heerlen.” En daar hebben wij niets meer aan toe te voegen! Wil je meer informatie over Wonen in Maankwartier? Kijk dan op www.woneninmaankwartier.nl.


Molly en Max verhuizen uiteraard mee!
'Het is tijd om vooruit te kijken, dat verdient Heerlen'