'Ik wist het meteen: in Maankwartier wil ik wonen!'

Wonen in Maankwartier. Het komt steeds dichterbij. De eerste woningen worden in het voorjaar van 2016 opgeleverd. Een van de bewoners is Aline Ploeg (42). Zij verhuist met haar kat Latte naar een koopappartement op de zesde verdieping van het maanvormig gebouw aan het Maanplein. Aline heeft haar eigen grafisch ontwerpbureau en werkt vanuit de Creative Corridor, een coworking space in hartje Heerlen.

Verkocht

Haar huis is al verkocht en in afwachting op de verhuizing naar Maankwartier woont ze tijdelijk in de torenflat van ‘t Loon. Ze zit op de zevende etage en heeft een prachtig uitzicht over Heerlen. We vragen haar naar het uitzicht dat ze straks heeft in Maankwartier. “Dat weet ik eigenlijk niet. Ik ben nog niet gaan kijken,” lacht Aline. “Ik heb gekocht van tekening. Op basis van de koopprijs, de etage en de plek van het balkon heb ik mijn keuze bepaald.” Aline Ploeg volgt haar hart. Zo ook met Maankwartier. “Vanaf het allereerste moment dat ik de impressies zag, was ik verkocht. Ik vond het mooi en wist meteen: daar wil ik wonen. Ook omdat het is bedacht door een kunstenaar, dat maakt het extra bijzonder.”

Waardevol

Hebben de negatieve berichten over Maankwartier haar nog doen twijfelen aan haar besluit? Aline: “Nee, integendeel. Ik voel me daardoor nog meer gesterkt in mijn besluit, wil iedereen laten weten dat er wel degelijk interesse is om er te gaan wonen.” Ze is van mening dat Maankwartier heel waardevol is voor de regio en het centrum van Heerlen. “Als je naar Luik gaat om het nieuwe station te bewonderen, dan loop je toch ook even de stad in om te winkelen of een hapje te eten?”

Gewaagd

Kunstenaar David Bade, Aline’s vriend, is aan het werk in haar appartement. We kennen hem onder andere van zijn project ‘David Bade tekent Heerlen onder de tafel’. We zijn heel benieuwd naar wat hij als kunstenaar van Maankwartier vindt. “Ik vind het te gek dat een kunstenaar zo’n beeldbepalende ingreep mag doen in de openbare ruimte. Het is gewaagd en tegelijk geweldig dat de gemeente Heerlen op deze manier haar nek uitsteekt.” David woont zelf afwisselend in Zaandam en op Curaçao en gaat niet in Maankwartier wonen. Hij begrijpt de keuze van zijn vriendin om er een appartement te kopen wel. “Het past helemaal bij haar, ze hoort daar echt thuis.”

Huiskamerrestaurant

In haar vrije tijd kookt ze graag. Zelf eet ze 100% plantaardig. Over plantaardige voeding geeft ze op aanvraag geregeld voorlichting. “Zo probeer ik andere mensen meer bewust te maken van gezonde, milieu- en diervriendelijke voeding.” Ze organiseert ook wel eens een huiskamerrestaurant. En wie weet, straks ook vanuit Maankwartier. “Lekker eten met op de achtergrond het sfeervolle Maanplein en de Heliostaat. Dat wordt echt fantastisch!”


Op het balkon van haar tijdelijke appartement in 't Loon