Myriam Smulders: 'Wie wil er niet in een kunstwerk wonen?'

Myriam (55) en Emile Smulders (57) zijn er helemaal klaar voor! Wonen in Maankwartier, ze kijken er al naar uit.

Als we Myriam vragen naar de reden, dan hoeft ze daar geen seconde over na te denken: “Wie wil er niet in een kunstwerk wonen?” Vanaf het moment dat de eerste schop de grond in ging, zijn ze geïnteresseerd. “We wonen in Schandelen. Vlakbij dus en kunnen de hijskranen zien draaien. We komen dagelijks langs de bouw en zien de vorderingen. Dat is verschrikkelijk leuk.”

Informatiebijeenkomst

In juli was er een informatiebijeenkomst van Weller en Jongen over wonen in Maankwartier. Een bijeenkomst voor iedereen die in de afgelopen jaren heeft aangegeven op de hoogte te willen blijven. De familie Smulders was er ook bij. “We waren al enthousiast, maar na de bijeenkomst zijn we nog enthousiaster geworden. We wonen nu in een huis met zes slaapkamers, onze kinderen zijn het huis uit. Het huis is voor ons te groot en we zijn aan het opruimen.” Door een herseninfarct kan Emile niet goed trappenlopen, verhuizen naar Maankwartier is een unieke kans. Myriam: “Het ligt perfect met alle voorzieningen bij de hand. Tijdens de informatiebijeenkomst werd verteld dat je met de lift naar beneden kunt en zo de Jumbo inloopt. Heerlijk, je kunt bij wijze van spreken in je ochtendjas een krantje halen.”

Positieve instelling

De familie Smulders woont twintig jaar in Heerlen. “We wonen met veel plezier in Heerlen. Dichtbij het station, tien minuten lopen naar de stad.” Ze kennen ook de negatieve geluiden over Maankwartier en Heerlen. Myriam: “Ieder medaille heeft een keerzijde, Emile en ik zien dingen vaak positief.” Ze noemt als voorbeeld de gevels waarover Michel Huisman sprak tijdens de informatiebijeenkomst. “De gevels in de stad zijn in de loop der jaren veranderd, waardoor Heerlen niet meer de allure heeft van voorheen. Als je door Heerlen loopt, moet je omhoog kijken want er is echt wel veel moois te ontdekken! En Maankwartier levert daar een positieve bijdrage aan.”

Appartement op het oog

Ze hebben ook al een duidelijke voorkeur voor een huurappartement. De ligging, de verdieping, de indeling van dat appartement en het uitzicht op de Heliostaat bevalt hun heel erg. ”Het is natuurlijk de vraag of het ons lukt om juist dat appartement te krijgen. Zo niet, dan moeten we ons opnieuw oriënteren op een ander appartement in Maankwartier.”