Op de koffie bij Ans & Jean

Ans en Jean van Aernsbergen hebben een nieuw thuis aan het Maanplein in Heerlen. En ze genieten volop. “We vielen voor de ligging, hoge plafonds, prachtige boog en het vele glas.”

“We zijn op 15 september verhuisd. Het is natuurlijk nog wel even wennen. Maar het voelt fijn, het leven is goed hier. Het is rustig, maar tegelijkertijd kunnen we de hele dag mensen kijken als we dat willen”, vertelt Ans.

Toeval

Ze hebben een prachtig appartement met een fantastisch uitzicht gekocht. Ze kijken uit op het Maanplein, de plaat en het centrum en de Hoppenhof. Een zee aan ruimte, om jaloers op te worden. “Het is echt toeval dat we in Maankwartier wonen. We waren op zoek naar een appartement in de stad. Heel toevallig liepen we kunstenaar Michel Huisman hier tegen het lijf. We raakten aan de praat en zijn enthousiasme raakte ons”, vertelt Jean.

Goede mix

“Voor wat betreft de keuze van dit appartement vielen we voor de ligging, de hoge plafonds, de prachtige boog en het vele glas”, voegt Ans toe. Ze hebben inmiddels ook al kennisgemaakt met een aantal medebewoners in hun blok. “Leuke mensen, een goede mix tussen jong en oud,” lacht Jean.

Geduld

Over de overlast bij de grote trappartij kan hij kort zijn: ”Het is naar mijn idee goed opgepakt. Er komt zeer geregeld handhaving controleren. Dingen hebben ook tijd nodig. Net zoals de winkeltjes die nog dicht zijn, omdat de aansluiting met de stad er nog niet is. Jammer, maar begrijpelijk. Het komt wel, we hebben geduld.”

Iets voor u?

Ook benieuwd naar wonen in Maankwartier? Kijk dan op www.woneninmaankwartier.nl voor het actuele aanbod.