In opmars naar Maankwartier

Ook Myriam en Emile Smulders verhuizen volgend jaar naar Maankwartier. “We zijn helemaal happy!” glundert Myriam.

Verf-vijfdaagse

We zijn benieuwd naar hoe de familie Smulders zich voorbereidt op hun verhuizing naar Maankwartier. We zoeken ze op in hun woning op een steenworp afstand van het station. “We gaan ons huis verkopen. In de kerstvakantie hebben we een verf-vijfdaagse gehouden. Alle muren zijn nu mooi wit geverfd. En ook de tuin is al helemaal in orde gemaakt.” Er moeten nog een paar kleine klusjes geklaard worden, voordat het huis in de verkoop gaat. “Naar verwachting staat het verkoopbord aan het einde van deze maand in de tuin”, vertelt Emile.

Inrichting appartement

Myriam en Emile denken ook al na over de inrichting van hun nieuwe appartement. Zo hebben ze een plattegrond van de woning en puzzelen ze hoe ze hun meubels het beste kunnen plaatsen. Ook maakt hun zoon een 3d-ontwerp, zodat ze kunnen bekijken welke kleuren goed passen voor de wanden en vloer. En of eventuele nieuwe meubels in de ruimte passen. “We hebben wel al een idee voor het behang”, laat Myriam ons zien. “Ons oog is gevallen op fotobehang van een oude muur. Dat geeft een loft-achtige, industriële sfeer. Heel erg mooi.”

Truus en Miep verhuizen mee naar Maankwartier

Verhuizen van een huis naar een appartement betekent dat niet alle spullen mee kunnen. “Maar Truus en Miep gaan zeker wel mee”, zegt Myriam. Truus en Miep? Een blik op de tuin geeft antwoord. Daar zitten twee beelden, van twee blote dames. Gemaakt door opa Jan. “Opa Jan wil de beide dames graag terug” vertelt Emile, “als we er geen plaats voor hebben in Maankwartier. Op het balkon passen ze niet, maar dan komen ze in de woonkamer. We vinden echt wel een plekje voor deze gezellige goedlachse dames.”


Truus en Miep gaan in ieder geval mee
Puzzelen hoe de meubels het beste in de ruimte passen
Einde deze maand staat het verkoopbord in de tuin
Puzzelen hoe de meubels het beste in de ruimte passen
Spullen inpakken!