Voor ons geen weilanden met koeien!

Ons kwam ter ore dat ook Wanda, John en zoon Brandon Bour samen met hondje Lotte verhuizen naar Maankwartier. Daar wilden we meer van weten!

“Drie van onze vier kinderen zijn het huis uit en ons huis wordt te groot,” vertelt Wanda. Ze dachten al langer aan verhuizen, maar John hield graag vast aan de tuin. “Dat is leuk voor onze kleinkinderen als ze op bezoek komen. ” Inmiddels is ook hij overtuigd van kleiner en gelijkvloers wonen. John lachend: “Ik houd ook eigenlijk helemaal niet van grasmaaien.”

Geen koeien

Vanuit de straat waar ze nu wonen, zien ze de noordelijke bouwplaats liggen. Ze volgen de werkzaamheden dus op de voet. En opeens was daar het idee om in Maankwartier te gaan wonen? “Ja, het is een bijzonder project met een mediterrane sfeer en dichtbij het centrum. We wonen graag in de stad, in een levendige omgeving. Voor ons geen weilanden met koeien. “

Bezienswaardigheid

Familie Bour verheugt zich erg op de verhuizing. ”We gaan op de derde woonlaag wonen en kijken onder meer tegen de prachtige Heliostaat aan. Geweldig, zo heb je ook altijd iets om te laten zien aan je bezoek.”

Opruimen

De familie is al druk in de weer met voorbereidingen. Wanda: “Spullen uitzoeken en naar de kringloopwinkel brengen, de tuin opruimen. Dat soort klusjes.” Maar dat hebben ze er graag voor over. “Minder plek is ook minder rommel, ” merkt Brandon wijselijk op. Helemaal waar!

Wij vonden het leuk om een van de eerste bewoners te interviewen en te fotograferen. Een mijlpaal! We hebben afgesproken om de familie Bour te volgen in de aanloop naar de verhuizing.

Interesse?

Ook geïnteresseerd om te wonen in Maankwartier? Op www.maankwartier.nl/wonen/huren/ vindt u de huurwoningen. Ook al zijn de meeste reeds verhuurd, meld u toch bij Weller. Er komen namelijk meer huurwoningen beschikbaar. Op www.woneninmaankwartier.nl vindt u alle koopwoningen.


Familie Bour uit Heerlen