‘Wauw! Ik ga in Maankwartier wonen’

De eerste tien huurappartementen zijn door Weller toegewezen. Inge Kunz (65) is een van de gelukkigen! In het voorjaar van 2016 trekt zij in haar appartement aan het Maanplein.

Dol op Heerlen

Vol vuur vertelt ze over Heerlen, haar stad. “Ik houd van Heerlen. Een stad die veel te verduren heeft gehad. Het is ontzettend knap hoe in Heerlen bijvoorbeeld de drugoverlast is aangepakt. Ga er maar aan staan. Het resultaat is een toegankelijke stad met een groot aanbod aan kunst en cultuur.” Inge Kunz is geboren in Heerlen en woont er nu zo’n twintig jaar. “Ik heb vrijwel altijd in het centrum gewoond. Dat vind ik heerlijk. Heerlen is een echte stad, maar tegelijkertijd ook overzichtelijk. Het is niet moeilijk om met mensen in contact te komen. In het centrum wonen is gewoon ook erg handig, ik kan overal te voet naar toe. De winkels, het theater, echt alles is dichtbij.”

Achtergrond

Wonen in Maankwartier komt voor haar precies op tijd. Ze is met pensioen en heeft alle tijd om lekker te gaan genieten. Ze werkte dertig jaar als receptioniste/telefoniste bij het Limburgs Dagblad. Daarna bij verschillende bedrijven als secretaresse. “Ik heb van mijn werk genoten, ben sociaal bewogen.” Inge verheugt zich dan ook op de kennismaking met de andere bewoners. “Als je in een bestaande buurt gaat wonen, dan heerst daar al een sfeer. Hier is iedereen nieuw. We bepalen zelf de sfeer, de wooncultuur en dat vind ik fijn.”

Dankbaar

“Wauw!” Dat was het eerste dat door haar hoofd schoot, toen ze hoorde dat ze een woning in Maankwartier kreeg toegewezen. “Ik ben Weller zo dankbaar. Ik volg Maankwartier al vanaf het allereerste moment.” Tijdens een informatiebijeenkomst ontmoette ze Michel Huisman, geestelijk vader van Maankwartier. “Ik heb genoten van zijn presentatie. Ik merkte dat hij, net als ik, heel begaan is met Heerlen. Na die bijeenkomst wist ik het zeker: in Maankwartier wil ik wonen.”

Kunstwerk

Op de vraag wat haar nu zo in Maankwartier trekt, hoeft ze niet lang na te denken. “Maankwartier is een kunstwerk, hoe bijzonder is dat? Het ligt pal in het centrum met alle voorzieningen bij de hand. Het gebouw waarin ik ga wonen heeft een prachtige vorm met uitzicht op de Heliostaat en het verkeersvrije Maanplein. Wat wil ik nog meer?” Inge reist graag en bezoekt geregeld haar dochter Hadassah Emmerich in Brussel. “Mijn dochter is kunstenares en maakt grote muurschilderingen. Ik ga vaak kijken en neem dan de trein. Die stopt straks min of meer voor mijn deur. Dat heeft natuurlijk ook meegespeeld in mijn keuze. Zeker ook voor de toekomst.”

Muziek en tango dansen

Inge Kunz deed de Muziekacademie in België en is een bevlogen pianiste. “Ik ben dol op Argentijnse tangomuziek en zou het liefst met andere muzikanten een bandje vormen.” De juiste mensen heeft ze daarvoor nog niet gevonden en dus is ze gaan tango dansen. “Daar kijk ik ieder weekend weer naar uit,” lacht Inge. Haar piano verhuist uiteraard mee naar Maankwartier. “Geen paniek, ik heb een silence module op mijn akoestische piano. Daarmee hoor ik de muziek via een koptelefoon.” Als ze met anderen wil musiceren, zal ze daarvoor een oplossing elders moeten zoeken. Buitenshuis dus. “Ja, als je in een appartement gaat wonen, moet je wel rekening houden met de buren.”

Wij vonden het leuk om een van de eerste bewoners te interviewen en te fotograferen. Een mijlpaal! We hebben afgesproken om Inge Kunz te volgen in de aanloop naar de verhuizing. In 2015 meer….

Interesse?

Ook geïnteresseerd om te wonen in Maankwartier? Op www.maankwartier.nl/wonen/over-wonen/ vindt u de huurwoningen. Ook al zijn de meeste reeds verhuurd, meld u toch bij Weller indien u interesse heeft. Er komen namelijk meer huurwoningen beschikbaar. Op www.woneninmaankwartier.nl vindt u alle koopwoningen.

http://www.maankwartier.nl/wonen/over-wonen/