Welkom in Maankwartier!

30 september 2016: een dag waarnaar reikhalzend is uitgekeken door nieuwe huurders van Maankwartier. In totaal deelde Weller 14 setjes huissleutels uit. De huurders gaan zich settelen in het gebouw dat zowel uitkijkt op het station als het Maanplein.

Handen uit de mouwen

Op de foto boven: Eva en Heinz (23 jaar) uit Heerlen. “We waren op zoek naar nieuwe woonruimte en ik kwam dagelijks langs Maankwartier in verband met mijn studie”, vertelt Heinz. “Het zat dus in ons achterhoofd, maar we dachten – dat door de grote belangstelling – we weinig kans maakten.” Ondanks de lange lijst met geïnteresseerden, zijn Eva en Heinz één van de gelukkigen. Ze gaan meteen aan de slag met klussen. Eva: “Dit weekend komt de spuiter en woensdag wordt de vloer gelegd. Uiterlijk donderdag zijn we al verhuisd,” Zijn vrienden en familie nieuwsgierig? “Nou en of!”, lacht Eva, “dat worden zeker twee housewarming feestjes.”

Lyrisch

De moeder en zus van Dylan (25) zijn aanwezig om de sleutels van zijn nieuwe huisje op te halen. “Hij kon vandaag helaas geen vrij krijgen, dus komen wij in zijn plaats,” vertelt zijn moeder. Haar zoon kijkt er erg naar uit om te gaan wonen in Maankwartier vanwege de centrale ligging, maar ook vanwege de hoge plafonds en de vele ramen. “Ik ben er ook lyrisch over, het is een prachtig project.” Ze staan in de startblokken om te gaan klussen. “Alleen heb ik al gezien dat we met een keukenladdertje niet ver komen”, lacht zijn moeder.

Thuis voelen

Jessica (25 jaar) uit Brunssum woont nog thuis. “Ik ben eigenlijk altijd in Heerlen: om te werken en te winkelen, maar ook met uitgaan. Besloot daarom er ook te gaan wonen.” Ze koos voor Maankwartier vanwege de vele functionaliteiten. “Het appartement is ruim en nieuw, het ligt centraal en heeft parkeergelegenheid. Dat is niet overal een vanzelfsprekendheid.” Haar moeder knikt en vult aan dat ze zelf wel verliefd is op het ontwerp: “Het is er prachtig, ik voel dat mijn dochter zich hier erg thuis gaat voelen.”

We wensen alle nieuwe bewoners veel woonplezier toe. Tot ziens in Maankwartier!


foto van alle huurders


maquette Maankwartier


informatiebijeenkomst bij Weller


Jessica gefeliciteerd!